Pivo Prorok 12° polotmavé 1L | Pivovar Neratov

76 Kč 63 Kč bez DPH 8 Kč / 100 ml

Spodně kvašený dvanácti stupňový polotmavý ležák nefiltrovaný PROROK uvařený tradičním způsobem – degustační pivo s nádechem karamelu, pro ty co mají rádi piva trochu sladší. Skladovat v lednici, nepasterizováno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Spodně kvašený dvanácti stupňový polotmavý ležák nefiltrovaný PROROK uvařený tradičním způsobem – degustační pivo s nádechem karamelu, pro ty co mají rádi piva trochu sladší. Skladovat v lednici.

Chmely: Sládek, Žatecký poloraný červeňák
Slady: Plzeňský, Mnichovský, Melanoidní a karamelový
Hořkost IBU: 30
Počet rmutů: 2

POUZE PRO OSOBY STARŠÍ 18 LET, PŘI PŘEDÁNÍ MŮŽE BÝT OVĚŘEN VÁS VĚK.

V každém pivu najdete také trochu zázračné vody ze studánky u místního kostela.

Pivo PROROK uvařené v pivovaru Neratov je pivo nepasterované a nefiltrované. Vyrobené je klasickým dekokčním způsobem z hanáckých vysoce extraktivních sladů, žateckých aromatických chmelů a měkké vody z Orlických hor. Pivo je hluboce prokvašeno kvasinkami spodního kvašení.

S ohledem na skutečnost, že pivo není filtrované, může se vyskytovat slabý opal, způsobený zbytkovými kvasinkami, které jsou však zdrojem bílkovin, vitamínů řady B a enzymů blahodárně působících na trávicí systém.

Protože je pivo živý organismus, je potřeba se také tak k němu chovat. Optimální teplota skladování piva je 5°C – 10°C a nutné chránit je před působením přímého slunečního světla, stejně jako bílého umělého světla (nebezpečí vzniku letinkové příchuti). Pivo má nejraději, když ho skladujete v prostorách, které jsou čisté, bez plísní a jiných kontaminantů. Pozor také na teploty nižší než 2 °C, při kterých se pivo může zakalit chladovým zákalem.

U piva PROROK, které je plzeňského typu (toho se ve světě vyrábí 70 % z celkové produkce a 95 % z české výroby) je samozřejmě přesně dodržován tradiční postup výroby. Ten pomáhá nejen zvyšovat trvanlivost piva, ale přispívá i ke zlepšení jeho chuti. Při konzumaci navíc nezpůsobuje nadýmání.

Pivo by se nemělo čepovat či rozlévat hned po transportu, ale je potřeba počkat několik hodin, ideálně 1 den, aby chuť nebyla “rozbitá” , ale naopak stabilizovaná. Optimální teplota podávaného piva je 7 stupňů Celsia.

Obsah alkoholu: 5,2%

Složení: Pitná voda, hanácké ječné slady, žatecký chmel, pivovarské kvasnice

Doplňkové parametry

Kategorie: Řemeslné pivo PROROK | Pivovar Neratov
Záruka: min. 14 dní v lednici

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné