Pivo Prorok 13° světlé 1L | Pivovar Neratov
Související produkty

Spodně kvašený dvanácti stupňový ležák nefiltrovaný PROROK uvařený tradičním způsobem – dekokcí, dvourmutově. Nejprodávanější a nejosvědčenější produkt. Skladovat v...

Nejsilnější pivo z Neratova, čtrnáctistupňové polotmavé nefiltrované silné pivo PROROK. Toto pivo rozhodně není na žízeň, ale na chuť! Jen tak posrkávat a užívat si jeho...

Spodně kvašený dvanácti stupňový polotmavý ležák nefiltrovaný PROROK uvařený tradičním způsobem – degustační pivo s nádechem karamelu, pro ty co mají rádi piva trochu...

Vánoční Speciál z Neratova, čtrnáctistupňová IPA pivo silné světlé KAŠPAR. Speciální tříkrálová edice! Vyzkoušejte v Česku netradiční chmelené svrchně kvašené pivo. Skladovat v...
Detailní popis produktu
Spodně kvašené třináctistupňové nefiltrované silné pivo PROROK to je pivo pro ty kteří mají rádi piva hořká a ocení jeho silnější tělo i ducha. Skladovat v lednici, nepasterizováno.
Chmely: Sládek, Vital, Žatecký poloraný červeňák
Slady: Plzeňský, Carapils, Melanoidní
Hořkost IBU: 36
Počet rmutů: 2
POUZE PRO OSOBY STARŠÍ 18 LET, PŘI PŘEDÁNÍ MŮŽE BÝT OVĚŘEN VÁS VĚK.
V každém pivu najdete také trochu zázračné vody ze studánky u místního kostela.
Pivo PROROK uvařené v pivovaru Neratov je pivo nepasterované a nefiltrované. Vyrobené je klasickým dekokčním způsobem z hanáckých vysoce extraktivních sladů, žateckých aromatických chmelů a měkké vody z Orlických hor. Pivo je hluboce prokvašeno kvasinkami spodního kvašení.
S ohledem na skutečnost, že pivo není filtrované, může se vyskytovat slabý opal, způsobený zbytkovými kvasinkami, které jsou však zdrojem bílkovin, vitamínů řady B a enzymů blahodárně působících na trávicí systém.
Protože je pivo živý organismus, je potřeba se také tak k němu chovat. Optimální teplota skladování piva je 5°C – 10°C a nutné chránit je před působením přímého slunečního světla, stejně jako bílého umělého světla (nebezpečí vzniku letinkové příchuti). Pivo má nejraději, když ho skladujete v prostorách, které jsou čisté, bez plísní a jiných kontaminantů. Pozor také na teploty nižší než 2 °C, při kterých se pivo může zakalit chladovým zákalem.
U piva PROROK, které je plzeňského typu (toho se ve světě vyrábí 70 % z celkové produkce a 95 % z české výroby) je samozřejmě přesně dodržován tradiční postup výroby. Ten pomáhá nejen zvyšovat trvanlivost piva, ale přispívá i ke zlepšení jeho chuti. Při konzumaci navíc nezpůsobuje nadýmání.
Pivo by se nemělo čepovat či rozlévat hned po transportu, ale je potřeba počkat několik hodin, ideálně 1 den, aby chuť nebyla “rozbitá” , ale naopak stabilizovaná. Optimální teplota podávaného piva je 7 stupňů Celsia.
Obsah alkoholu: 5,6%
Složení: Pitná voda, ječné slady, žatecký chmel, pivovarské kvasnice
Doplňkové parametry
Kategorie: | Řemeslné pivo PROROK | Pivovar Neratov |
---|---|
Záruka: | min. 14 dní v lednici |

Spojení výrazných chutí sýra, sušených švestek, česneku a bylin vytváří harmonickou kombinaci.

Tradiční nakládaný hermelín ve zdravějším provedení - delikatesa s koprem a dýňovými semínky.

NOVÁ RECEPTURA. Oblíbená varianta nakládaného plísňového sýru - lehký kontrast slaného sýru a sladkých brusinek, vhodný nejen k vínu.

Dvě osobité chuti v jednom - pikantní a voňavá lahůdka k výraznějšímu pivu či vínu.

Jemné aroma třené Nivy je překvapivou chuťovou pointou. Vhodný k vínu a hořkým likérům.

Naložený podle receptu z 30. let - lehce pikantní díky česneku, feferonce a směsi koření.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.