Bezkofeinová BIO káva Honduras MLETÁ 250g | FairBio pražírna
a poctivé suroviny z Česka
Související produkty
Detailní popis produktu
Varianta: Mletá - BIO Bezkofeinová mletá káva - kofein je odstraněn švýcarskou vodní metodou. Peru Cajamarca - FairTrade. Střední pražení, vhodné pro všechny druhy přípravy.

O ZNAČCE
Fair & Bio pražírna je sociální podnik a první družstevní pražírna v ČR. Praží kávu s certifikací Fairtrade a zaměstnává lidi se zdravotním znevýhodněním. Prosazují ekonomickou, sociální a ekologickou udržitelnost. Více o značce
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

Tato středně pražená zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí. Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.

Vhodné použití je také v moka konvičce či jako turecká káva připravovaná v džezvě. Kávu namelte až těsně před použitím (jemně na espresso a tureckou kávu, středně hrubě do moka konvičky), díky tomu v kávě daleko výrazněji ucítíte její aromata a chutě.
ZPŮSOB ODSTRANĚNÍ KOFEINU Z KÁVY
Káva byla zbavena kofeinu tzv. švýcarským vodním procesem. Základem je výluh zelené kávy, tedy roztok obsahující ve vodě rozpustné složky, ze kterého byl odstraněn kofein pomocí uhlíkových filtrů. Do výluhu jsou poté namáčena nová zrna zelené kávy. Z těch se do roztoku uvolňují molekuly kofeinu. Ostatní látky v kávových zrnech zůstávají. Jakmile roztok obsahuje vysokou koncentraci kofeinu, je přefiltrován a opět použit k odstranění dalšího kofeinu ze zrn. Jedná se o nepřetržitý proces, který trvá 8–10 hodin, dokud není kofein zcela odstraněn.
PĚSTITELÉ A PŮVOD
Naše honduraská káva pochází z úbočí nejvyšší hory Hondurasu, kde ji drobní farmáři z družstva COCAFCAL pěstují v nadmořské výšce 1200–1800 metrů. Úbočí nabízí skvělé podmínky pro pěstování kvalitní kávy. Pramení zde řada potůčků a řek, díky čemuž mají kávovníky dostatek vláhy. Všudypřítomné jehličnany a citrusy jim poskytují zase stín. Kávové třešně zde zrají pomalu a mají tak dostatek času naplno rozvinout svoje ovocné chutě.
Káva z družstva COCAFCAL se pyšní řadou certifikací včetně Fairtrade a Bio. Družstvo se snaží přispívat nejen k lepšímu využívání environmentálních zdrojů, ale i těch finančních a lidských. Jejich misí je zlepšovat kvalitu života rodin farmářů i celé venkovské komunity západního Hondurasu. A využívá všechny možné prostředky, aby produkovalo prvotřídní kávu – spolupracuje s pražírnami a baristy, organizuje pravidelné ochutnávky a dokonce provozuje vlastní testovací pražírnu, kavárnu i maličký eko-penzion.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Káva FairBio |
|---|---|
| EAN: | 8594209980628 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
